Manchester United leed zondag tegen het Everton van Ronald Koeman weer puntenverlies in de Premier League (1-1), maar volgens manager José Mourinho zeggen de mindere resultaten niks over het spel van zijn ploeg.

"We spelen momenteel ontzettend goed, zelfs in lastige wedstrijden als deze", aldus Mourinho na de remise op Goodison Park tegen Sky Sports. "We krijgen alleen niet de resultaten die we verdienen."

United staat slechts zesde op dertien punten van koploper Chelsea omdat de ploeg uit Manchester maar vijf van zijn veertien competitiewedstrijden heeft gewonnen. De 'Mancunians' speelden al zes keer gelijk en verloren ook drie keer.

Tegen Everton maakte Zlatan Ibrahimovic vlak voor rust de 0-1 voor United, maar pakte de thuisploeg nog een punt door een benutte penalty van Leighton Baines in de voorlaatste minuut van de reguliere speeltijd.

"Ik maak me zorgen omdat we niet krijgen wat we verdienen", zei Mourinho, die niks wilde zeggen over het optreden van scheidsrechter Michael Oliver. "Vandaag waren we met afstand de beste ploeg op het veld, maar we hebben niet gewonnen."

"Ik ben blij dat mijn team ook vandaag weer heel goed speelde, maar het is een probleem dat onze positie op de ranglijst geen goede afspiegeling is van wat we op het veld laten zien."

Koeman

Koeman, die met Everton nu vier wedstrijden op rij niet heeft gewonnen en is afgezakt naar de achtste plaats, noemde de remise een verdiende uitslag voor zijn ploeg.

"We begonnen goed georganiseerd aan de wedstrijd, zij wisten niks te creëren", stelde de Nederlandse manager tegen de BBC. "Door een grote fout van ons komen zij op voorsprong."

Koeman doelde daarmee vooral op zijn keeper Maarten Stekelenburg, die veel te ver uit zijn doel kwam waardoor Ibrahimovic de bal over de Nederlander heen in de goal kon lobben.

"Maar ook na die tegentreffer hielden we geloof in een goed resultaat", aldus Koeman. "We verdienden minimaal een punt. We speelden veel beter dan vorige week tegen Southampton (1-0 nederlaag, red.). Zo moeten we doorgaan."

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Premier League