Leicester City-manager Claudio Ranieri stelde zaterdag na het teleurstellende verlies bij Sunderland (2-1) dat dit seizoen 'alles misgaat' bij zijn club.

De regerend landskampioen staat na de nederlaag vijftiende in de Premier League en heeft maar vier punten meer dan hekkensluiter Swansea City.

"Vorig jaar begon alles met geluk, dit seizoen hebben we alleen maar pech", zei de 65-jarige Italiaan tegenover de BBC.

"Het is gewoon moeilijk. Maar we moeten hard blijven werken en de balans vinden, geloven in onszelf. De strijd duurt lang, maar dat is ook onderdeel van de sport."

Vardy

Van de veertien wedstrijden in de Engelse competitie ging Leicester dit seizoen al zeven keer onderuit. De speler die de malaise bij de club misschien wel het beste symboliseert, is spits Jamie Vardy.

Vardy was in het kampioensjaar van de 'Foxes' nog de grote man met 24 doelpunten. Hij werd door de Britse pers uitgeroepen tot voetballer van het jaar.  

Dit weekend wist de Engels international, die afgelopen zomer voor vier jaar bijtekende, al voor de zestiende competitiewedstrijd achtereen niet te scoren voor Leicester.

Ranieri: "Kijk, hij werkt hard, dat is duidelijk voor mij. Natuurlijk zijn goals belangrijk, maar ik geloof in hem en vroeg of laat komen de doelpunten wel."

Opvallend genoeg heeft Leicester wel succes in de Champions League. De club plaatste zich eind november na een overwinning op Club Brugge voor de achtste finales van het miljoenenbal.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Premier League