FC Barcelona-trainer Luis Enrique baalde zaterdag na afloop van de Clasico tegen Real Madrid (1-1) dat zijn spelers zijn instructies niet opvolgden in de aanloop naar de late gelijkmaker van de 'Koninklijke'.

"Ik heb mijn spelers verteld dat ze geen overtredingen moesten maken, zeker niet als een Real-speler met zijn rug naar het doel stond", aldus Enrique op de persconferentie na het duel in Camp Nou. "Die instructies waren erg duidelijk."

De coach van Barça zag tot zijn afschuw dat invaller Arda Turan in de negentigste minuut toch een overtreding maakte op zijn eigen helft. Sergio Ramos kopte uit de daarop volgende vrije trap de 1-1 binnen namens de bezoekers uit Madrid.

"In zo'n belangrijke wedstrijd is het moeilijk om alles te controleren, maar een van de belangrijkste kwaliteiten van Real is om gelijk te maken in de laatste minuten van een duel", baalde Enrique.

"Dat hebben ze nu weer laten zien en dat heeft ons twee punten gekost in een thuiswedstrijd."

Controle

Barcelona was in de openingsfase van de tweede helft op voorsprong gekomen via Luis Suarez, die ook raak kopte uit een vrije trap.

De Catalanen, die weinig gevaar stichtten voor rust, namen daarna mede door de rentree van aanvoerder Andres Iniesta de wedstrijd in handen.

Enrique vond dat zijn ploeg had moeten winnen. "In de eerste helft was het duel in balans, maar na rust hadden wij de controle en creëerden we vele kansen. Daarom verdienden wij de zege."

Het verschil tussen koploper Real en nummer twee Barcelona is door de remise nog steeds zes punten. "Dat is niet waar we wilden zijn. We hadden het duel in handen, maar op de een of andere manier hebben we niet gewonnen."

Zidane

Real-trainer Zinedine Zidane was in een betere stemming dan zijn collega. "Het is niet zo dat dit gelijkspel voelt als een zege, maar het klopt dat we tevreden zijn, want dit was een goed punt."

De Fransman gelooft niet dat zijn ploeg nu al een grote slag heeft geslagen in de titelstrijd. "Ik denk niet dat dit een klap is voor het moraal van Barcelona. We staan zes punten voor op hen, maar het seizoen duurt nog lang."

Zidane vond het niet zo relevant of de 1-1 een terechte uitslag was. "Het is wat het is. Als wij in de eerste helft hadden gescoord, was het misschien een andere wedstrijd geworden."

"Toen zij de openingstreffer maakten, gingen zij beter spelen en dat maakte de wedstrijd een stuk lastiger voor ons."

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand van de Primera Division