PSV begint zaterdagavond met de verwachte elf namen aan het uitduel met Roda JC. Dat betekent dat er opnieuw basisplaatsen zijn weggelegd voor onder anderen Siem de Jong en Oleksandr Zinchenko.

Het duo verscheen vorige week in de met 3-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag eveneens aan de aftrap.

De Jong vormt samen met Davy Pröpper en Bart Ramselaar het middenveld van de Eindhovenaren in Kerkrade. Andres Guardado en Jorrit Hendrix ontbreken nog altijd wegens blessures. Datzelfde geldt voor aanvaller Jürgen Locadia en verdediger Jetro Willems.

Hector Moreno fungeert daarom zaterdag wederom als linksback. Daniel Schwaab en Nicolas Isimat-Mirin staan in het hart van de defensie en Santiago Arias aan de rechterkant.

Trainer Phillip Cocu posteert Luuk de Jong, die vorige week eindelijk zijn doelpuntendroogte doorbrak, in de punt van de aanval. De aanvoerder van PSV krijgt ondersteuning van Zinchenko, vorige week goed voor twee assists, en Gaston Pereiro.

Blom

PSV moet winnen bij Roda JC om in het spoor te blijven van Feyenoord en Ajax. De titelverdediger heeft vier punten minder dan de beide lijstaanvoerders.

Roda JC is de nummer zeventien van de Eredivisie. Het duel in het Parkstad Limburg Stadion start om 19.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom.

Opstelling Roda JC: Van Leer; Milec, Kum, Werker, Van Peppen; Ajagun, Gullón, Auassar; Rosheuvel, Mytides, Boysen.

Opstelling PSV: Zoet; Arias, Isimat, Schwaab, Moreno; Ramselaar, Pröpper, S. De Jong; Zinchenko, L. De Jong, Pereiro.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie