Manchester City-trainer Josep Guardiola heeft zaterdag zijn excuses aangeboden voor een reeks incidenten in de slotfase van het duel tussen zijn ploeg en Chelsea (1-3).

De oefenmeester verloor zaterdag in de blessuretijd van de wedstrijd in het Etihad Stadium zijn spelers Sergio Agüero en Fernandinho met een rode kaart.

"Het is heel jammer dat het zo moest eindigen", zei Guardiola. "Ik houd hier helemaal niet van. Ik bied mijn welgemeende excuses aan voor wat er allemaal gebeurde."

Agüero moest vertrekken na een harde overtreding op David Luiz. Fernandinho duwde Cesc Fabregas tijdens een daaropvolgend opstootje zelfs over de reclameborden.

De eindstand was op dat moment al bereikt. City was vlak voor rust op voorsprong gekomen door een eigen doelpunt van Gary Cahill, maar Diego Costa, Willian en Eden Hazard stelden orde op zaken voor Chelsea. Dat leidde tot frustratie bij de thuisploeg.

Efficiëntie

Ondanks de nederlaag vond de 45-jarige Guardiola niet dat zijn ploeg slecht speelde. De oud-trainer van FC Barcelona en Bayern München stelde dat City meer verdiende.

"We speelden goed en domineerden ook", aldus Guardiola, die zag dat de efficiëntie van Chelsea de doorslag gaf. "Zij kregen drie kansen en scoren drie keer."

Chelsea-trainer Antonio Conte genoot van het duel. "Het was een zware wedstrijd die tot het einde alle kanten op kon. Beide ploegen kregen veel kansen. Mijn ploeg toonde karakter en dat is het belangrijkste als je stappen wil maken, al moeten we blijven werken en verbeteren."

Met name spits Costa kon door zijn doelpunt en werklust rekenen op complimenten van zijn coach. "Diego liet zien dat hij zijn passie op de juiste manier gebruikt. Daar ben ik heel blij mee."

Chelsea heeft als koploper nu een voorsprong van vier punten op City. De Londenaren hebben 34 punten uit veertien wedstrijden.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Premier League