In het Braziliaanse Chapecó zijn de spelers en stafleden van voetbalclub Chapecoense die omkwamen bij de vliegramp in Colombia herdacht.

Militairen droegen vijftig kisten het stadion binnen.

De rouwende menigte luisterde naar de namen van de slachtoffers. Voor ieder van hen werd een witte ballon de lucht in gelaten. Bij de plechtigheid waren ook veel prominenten aanwezig, onder wie de Braziliaanse president Temer en FIFA-voorzitter Gianni Infantino.

De stoffelijke overschotten van de spelers van de Braziliaanse voetbalclub Chapecoense waren zaterdag aangekomen in Brazilië.

De spelers kwamen dinsdag om het leven bij een vliegramp. De kisten met de lichamen werden op het vliegveld onthaald met een militaire erewacht.

Eerbetoon

De supporters van Atlético Nacional en die van Chapecoense hebben woensdagavond (lokale tijd) ook een eerbetoon gehouden in hun stadion voor de spelers en de staf van de Braziliaanse club.

Van de drie spelers die de ramp overleefden bevindt verdediger Neto zich in kritieke toestand, maar hij is volgens de artsen stabiel. Bij reservekeeper Jackson Follmann is een been geamputeerd en hij dreigt ook de voet van zijn andere been kwijt te raken.

Verdediger Alan Ruschel heeft een beschadigde wervelkolom, maar hij kan zijn ledematen wel bewegen.