Heracles Almelo heeft NEC vrijdagavond in Almelo met 2-0 verslagen. De ploeg van trainer John Stegeman staat daardoor steviger in de middenmoot van de Eredivisie.

Lerin Duarte maakte in de 37e minuut de openingstreffer. In de slotfase zorgde Samuel Armenteros voor de beslissing.

Door de overwinning heeft Heracles nu achttien punten uit vijftien wedstrijden, waarmee het voorlopig op de achtste plaats staat. NEC heeft drie punten minder en blijft daardoor twaalfde.

Heracles kent ondanks de zeperd bij AZ van vorige week (5-1) een vrij goede reeks. De laatste vijf competitieduels leverden tien punten op. NEC, dat in de vorige speelronde nog met 3-2 won van FC Twente, pakte in de laatste vijf wedstrijden zes punten.

2015

Voor rust waren er weinig hoogtepunten in het Polman Stadion. De eerste kans was desondanks al snel voor de thuisploeg. Robin Gosens was gevaarlijk met een kopbal. Aan de andere kant kreeg Kevin Mayi een kans namens NEC.

Heracles kwam in de 37e minuut op voorsprong. Een schot van Duarte van grote afstand werd dusdanig van richting veranderd dat doelman Joris Delle kansloos was. De bal belandde via de onderkant van de lat in het doel. Duarte maakte zijn eerste doelpunt in de Eredivisie sinds 10 mei 2015.

Niet veel later was het bijna al gelijk. NEC-spits Mayi raakte met een knappe kopbal de paal. Vijf minuten na rust had Julian von Haacke namens de bezoekers eveneens de pech dat hij de paal trof na een fraaie volley.

In het vervolg kregen beide ploegen nog kansen op een treffer, maar het was Heracles dat in de slotfase nogmaals scoorde. Armenteros stond na een aanval op de goede plaats en kon van dichtbij scoren.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie