Als het aan Manchester United-trainer José Mourinho ligt, is het geen uitgemaakte zaak dat Bastian Schweinsteiger in januari vertrekt bij de club. De Portugees ziet toekomst voor de middenvelder op Old Trafford.

In de aanloop naar het huidige seizoen werd de 32-jarige Schweinsteiger door Mourinho uit de selectie verwijderd. Woensdag maakte de 121-voudig Duitse international in het bekerduel met West Ham United zijn rentree.

"In de zomer werkten we mee aan een andere toekomst voor Bastian, maar hij besloot zelf te blijven. Hij heeft hard gewerkt en verdiende zijn moment in het duel met West Ham. Ik hou van zulke toegewijde spelers", aldus Mourinho.

Volgens de manager is het door de positieve houding van Schweinsteiger, die in Manchester nog een contract tot de zomer van 2018 heeft, een serieuze optie om de Duitser voor de club te behouden.

"Hij kan bruikbaar zijn. Hij is onderdeel van de selectie en werkt hard om meer kansen te krijgen. Als je nog een contract voor een jaar hebt ben je The Powerful One", zegt Mourinho met een knipoog naar zijn eigen bijnaam, die The Special One luidt.

Eusebio

Zondag neemt United het op Goodison Park op tegen het Everton van Ronald Koeman. Het verschil tussen beide ploegen in de Premier League is slechts een punt in het voordeel van de 'Red Devils'. Mourinho verheugt zich op het duel in Liverpool.

"Het is een geweldig stadion. Eusebio maakte er op het WK van 1966 vier historische doelpunten in één wedstrijd namens mijn land", verwijst hij naar Portugal-Noord-Korea (5-3) van ruim vijftig jaar geleden, waarin de Portugezen terugkwamen van een 0-3 achterstand.

"Ik heb er veel mooie wedstrijden beleefd. Soms won ik, soms verloor ik, maar de wedstrijd was altijd spectaculair. De manier waarop beide club willen spelen voorspelt opnieuw een mooi duel."

Koeman

Everton-trainer Koeman weet dat zijn ploeg een goed resultaat nodig heeft. De 'Toffees' wonnen slechts één van de laatste acht wedstrijden.

"Natuurlijk besef ik dat we een zege nodig hebben. Een aantal uitduels was niet goed. Maar we zijn in eigen huis nog steeds ongeslagen, dat is positief", probeert de oud-trainer van Ajax, Feyenoord en PSV het van de zonnige kant te bekijken.

"We moeten realistisch zijn, dit is voetbal. We moeten het accepteren en hard werken. We hebben de inzet van iedere speler nodig om de situatie om te draaien."

De wedstrijd tussen Everton en United begint zondag om 17.00 uur. De ploeg van Mourinho bezet de zesde plek en staat daarmee een plaatsje hoger dan de formatie van Koeman.

Bekijk het programma en de stand in de Premier League