Ajax moet het zondag in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen stellen zonder basisspeler Bertrand Traoré.

De aanvaller heeft een blessure aan zijn bovenbeen, zo meldt Ajax vrijdag. De club zegt niet hoe lang Traoré er uit ligt.

De Chelsea-huurling uit Burkina Faso stond dit seizoen in twaalf van de veertien competitiewedstrijden in de basis bij Ajax. Hij maakte tot nu toe vier goals in de Eredivisie.

De kwetsuur van Traoré betekent mogelijk dat Anwar El Ghazi direct weer een basisplaats krijgt tegen FC Groningen. De vleugelspeler keerde deze week weer terug in de eerste selectie van de Amsterdammers, nadat hij de hele maand november voor straf verbannen was naar Jong Ajax.

"We zullen zaterdag een beslissing nemen over de opstelling", wilde trainer Peter Bosz vrijdag op zijn wekelijkse persconferentie nog niets zeggen over de vervangers van Traoré en de geschorste aanvoerder Davy Klaassen.

"Anwar heeft het bij Jong Ajax gedaan zoals hij het moest doen, ik heb daar gezien wat ik hem van verwacht. Dat betekent in de eerste plaats dat je je best doet, daar begint het bij mij mee. Daarbovenop heeft hij bepaalde kwaliteiten en die komen er alleen uit als die basis goed is."

Vaster

Ajax is tot tevredenheid van Bosz al elf wedstrijden op rij ongeslagen in de Eredivisie. In die wedstrijden pakten de Amsterdammers 29 punten, waardoor ze na veertien duels in punten weer op gelijke hoogte staan met koploper Feyenoord.

"Er zijn altijd punten die beter kunnen", zegt Bosz. "Maar we worden steeds vaster. De periodes dat we goed spelen worden langer. En het geeft rust wanneer de punten daar zijn."

Het duel tussen Ajax en FC Groningen begint zondag om 16.45 uur in de Amsterdam Arena en staat onder leiding van arbiter Serdar Gözübüyük.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand van de Eredivisie