Het internationaal sporttribunaal CAS oordeelt op 5 december over de schorsing van Sepp Blatter, de 80-jarige oud-voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA.

Het CAS kondigde vrijdag aan dat het vonnis om 15.00 uur wereldkundig wordt gemaakt.

Blatter werd eind december vorig jaar voor acht jaar geschorst door de ethische commissie van de FIFA vanwege zijn dubieuze betaling in 2011 van 1,8 miljoen euro aan Michel Platini, destijds voorzitter van de Europese bond UEFA.

Platini kreeg dat bedrag voor werkzaamheden die hij jaren daarvoor had verricht voor Blatter en de FIFA. Volgens de ethische commissie wekte dat de schijn van omkoping en corruptie. In beroep werd de schorsing teruggebracht tot zes jaar.

Verhoord

Blatter vocht vervolgens de schorsing aan bij het hof van sportarbitrage in Lausanne en werd in augustus verhoord. De Zwitser zei na de zitting dat hij zich zou neerleggen bij het vonnis van het CAS.

''Ik ben een voetballer en als voetballer moet je ook een nederlaag kunnen accepteren als de scheidsrechter dat bepaalt'', zei hij toen. Blatter gaf zeventien jaar lang leiding aan de FIFA.

Platini vocht zijn schorsing eerder al aan bij het CAS. Zijn schorsing werd teruggebracht tot vier jaar.