Technisch manager Marcel Brands verwacht dat er snel duidelijkheid komt over de eventuele contractverlenging van Jetro Willems.

"Er moeten nog een paar zaken worden teruggekoppeld. Rond het weekeinde verwacht ik uitsluitsel te kunnen geven", zegt Brands woensdag tegen De Telegraaf.

Eerder op woensdag sprak Brands met Willems zijn zaakwaarnemer Sigi Lens. PSV wil het medio 2017 aflopende contract van Willems al langer verlegen, omdat hij anders mogelijk komende zomer voor niets kan vertrekken bij PSV.

"Ik heb er steeds een positief gevoel over gehad en dat heb ik nog steeds", zegt Brands.

Blessure

Overigens is het onwaarschijnlijk dat Willems zaterdag kan aantreden in de uitwedstrijd tegen Roda JC. De linksback viel een week geleden in de Champions League-wedstrijd tegen Atletico Madrid uit met een hoofdblessure en miste zaterdag het Eredivisieduel met ADO Den Haag.

Donderdag ontbrak hij nog altijd op het trainingsveld. Joshua Brenet was wel weer op het veld te vinden. Toch is het twijfelachtig of hij tegen Roda JC volledig inzetbaar zal zijn.

De wedstrijd tussen Roda JC en PSV begint zaterdag om 19.45 in het Parkstad Limburg Stadion en staat onder leiding van arbiter Kevin Blom.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie