Jordy Clasie gelooft dat Southampton de League Cup kan winnen, nadat de 'Saints' woensdag in de kwartfinales verrassend Arsenal uitschakelden.

"Natuurlijk is het mogelijk om de beker te winnen", zei Clasie na de 0-2 zege in het Emirates Stadium voor de camera van Sky Sports.

"De meeste mensen dachten bijvoorbeeld ook dat we Arsenal niet konden verslaan, maar in de beker kan alles. Ik kijk nu al uit naar de halve finale."

De 25-jarige middenvelder eiste tegen Arsenal een hoofdrol op door in de dertiende minuut de 1-0 te maken. Hij schoot van ongeveer vijftien meter hard binnen uit een rebound en tekende zo bijna anderhalf seizoen na zijn vertrek bij Feyenoord voor zijn eerste goal voor Southampton.

"Eindelijk was het zover. Dit was de dag. Na zo'n lange tijd was het fantastisch om te scoren."

Knokken

Arsenal-trainer Arsène Wenger stelde niet zijn sterkste elftal op tegen Southampton. Petr Cech, Alexis Sanchez en Mesut Özil kregen rust, maar dat maakt volgens Clasie de zege van Southampton niet minder fraai.

"Er stond nog altijd heel veel kwaliteit op het veld. We moesten het compact houden, want anders heb je ook tegen dit Arsenal een probleem. Dat hebben we goed gedaan. Iedereen knokte voor elkaar."

"Bovendien hebben we veel kansen gecreëerd. Met iets meer geluk hadden we meer dan twee keer gescoord, maar dit resultaat maakt me al heel blij."

De volgende tegenstander van Southampton is Liverpool en de andere halve finale gaat tussen Manchester United en Hull City. De heenwedstrijden zijn op 10 en 11 januari, de returns twee weken later.