Toronto FC heeft woensdagavond de finale bereikt van de Major League Soccer. De Canadese club versloeg in de halve finale Montreal Impact met 5-2.

Na negentig minuten stond er 3-2 op het scorebord, dezelfde score als vorige week in Montreal. In de verlenging sloeg Toronto met twee doelpunten toe (5-2).

Jozy Altidore, oud-speler van AZ, had een belangrijk aandeel in de overwinning van Toronto. De spits scoorde zowel in de thuis- en uitwedstrijd en wist daarmee een serie van vijf doelpunten op rij in de play-offs neer te zetten. Michael Bradley (ex-sc Heerenveen) stond in de basis bij Toronto.

Aan de kant van Montreal kon de 38-jarige Didier Drogba zijn ploeg niet behoeden voor een nederlaag. De oud-spits van Chelsea viel een kwartier voor tijd in, maar daarin wist hij niet te scoren. Vorige week maakte de Ivoriaan bekend zijn contract niet te verlengen bij de Canadese ploeg.

Toronto FC neemt het op 10 december in de grote finale van de MLS op tegen Seattle Sounders, de kampioen van het westen waar ex-Ajacied Nicolas Lodeiro speelt. Vorig jaar ging de titel naar Portland Timbers.