John van 't Schip gaat wellicht toch verder als trainer van Melbourne City. De 52-jarige oefenmeester, die woensdag met zijn club de Australische beker won, gaf eerder dit jaar te kennen zijn medio 2017 aflopende verbintenis niet te verlengen.

"Op dat moment speelden privé-omstandigheden een rol, waardoor ik terug naar Nederland wilde", zegt Van 't Schip tegen NUsport. "Maar dat speelt nu niet meer, en ik heb al eerder bij de club aangegeven dat ik positief tegenover een langer verblijf sta."

De voormalige aanvaller van Ajax is bezig aan zijn tweede termijn in Melbourne. Voordat hij in 2013 aantrad bij de club was hij er ook tussen oktober 2009 en april 2012 werkzaam. In 2014 werd de club overgenomen door City Football Group, dat ook eigenaar is van Manchester City en New York City.

"De City Football Group voelt als een grote familie", vertelt Van 't Schip. "Ik sluit ook niet uit dat ik elders in de City Group kom te werken. Het is in ieder geval niet zeker dat ik hier in 2017 wegga, omdat ik het nog steeds enorm naar mijn zin heb in Melbourne."

Eerste prijs

Met de bekerwinst van woensdag zorgde Van 't Schip voor de eerste prijs sinds het bestaan van de club, die in 2009 in de A-League begon als Melbourne Heart. Het is ook de eerste prijs als hoofdtrainer voor Van 't Schip, die eerder de eindverantwoordelijke was bij FC Twente en het Mexicaanse Deportivo Guadalajara.

"De bekerwinst voelt fantastisch, maar dat heeft geen invloed op mijn beslissing of ik wel of niet doorga. We zijn al sinds de overname enorme stappen aan het zetten."

De 41-voudig Oranje-international geeft toe dat hij ook een club uit de Eredivisie in zijn achterhoofd heeft. "Dat zou natuurlijk een mooie optie zijn. Als die kans zich voordoet, zou ik er over nadenken. Er zijn in de loop der jaren wat aanbiedingen geweest, maar die hebben me nog niet aan het twijfelen gebracht. Maar ik houd alle opties open."