Real Madrid heeft zich woensdag door een overwinning op Cultural Leonesa geplaatst voor de achtste finales van de Copa del Rey. In een half gevuld Bernabeu werd het 6-1 voor Real, nadat de heenwedstrijd al met 7-1 was gewonnen.

Vaste basisspelers als Cristiano Ronaldo, Karim Benzema en Luka Modric kregen rust bij de 'Koninklijke', met oog op de wedstrijd tegen FC Barcelona van aanstaande zaterdag.

Daardoor kon Enzo Zidane, zoon van trainer Zinedine Zidane, zijn officiële debuut maken.

De 21-jarige middenvelder kwam in de tweede helft het veld in voor Isco en was al binnen een kwartier trefzeker door vanaf de rand van het strafschopgebied binnen te schieten.

Odegaard

Het Noorse toptalent Martin Odegaard, anderhalf jaar geleden op 16-jarige leeftijd debutant bij Real, mocht tegen de Spaanse derdeklasser voor het eerst in de basis beginnen.

Bij Real tekende Mariano Mejia voor een hattrick en was ook James Rodriguez trefzeker. Cesar Morgado hielp de thuisploeg met een eigen doelpunt aan de 6-1. Bij Cultural Leonesa kwam Yeray Gonzalez vlak voor rust nog tot scoren.

Leonesa-speler Gianni Zuiverloon moest in de tweede helft van het veld met een blessure.

In de volgende ronde treft Real Madrid de winnaar van het tweeluik tussen Villarreal en Toledo. Villarreal won woensdag de heenwedstrijd met 0-3.

Barcelona

FC Barcelona speelde woensdag in het heenduel gelijk bij derdeklasser Hercules Alicante. Bij de Catalanen, eveneens aantredend met een B-ploeg, mocht Jasper Cillessen weer eens starten in de basis.

De oud-keeper van Ajax kon niet voorkomen dat Hercules-aanvaller David Mainz in de 52e minuut van dichtbij binnentikte. Carles Alena maakte zes minuten later gelijk voor de ploeg van Luis Enrique en bracht de eindstand op het bord: 1-1. 

Op 21 december treedt Barcelona in Camp Nou aan voor de return tegen Hercules Alicante.