Manchester United-trainer José Mourinho is woensdag door de Engelse voetbalbond FA opnieuw voor één duel geschorst, ditmaal voor misdragingen tijdens de wedstrijd in de Premier League tegen West Ham United (1-1).

De 53-jarige trainer moet ook een boete van omgerekend 19.000 euro betalen. 

Mourinho schopte zondag in de wedstrijd tegen West Ham na een klein half uur spelen een bidon met water weg, uit onvrede over een gele kaart voor Paul Pogba. Hij werd daarop naar de tribune gestuurd door arbiter Jon Moss.

De schorsing gaat woensdagavond al in, als United tegen West Ham speelt voor een plek in de halve finale van de League Cup. 

Uitlatingen

Het is de tweede keer in een maand tijd dat de Portugees een schorsing tegen zich hoort. Vier weken geleden moest hij op de tribune plaatsnemen in de wedstrijd tegen Swansea City.

Toen werd hij onder meer geschorst voor het onnodig onder druk zetten van arbiter Anthony Taylor, voorafgaand aan het duel met Liverpool op 17 oktober.

Later zou Mourinho tijdens de wedstrijd tegen Burnley (0-0) ook arbiter Mark Clattenburg hebben beledigd in de spelerstunnel. Volgens de FA bracht Mourinho de 'sport in diskrediet'. Hij kreeg in totaal een boete van meer dan 60.000 euro.