De raad van commissarissen van de KNVB blijft voorlopig uit twee personen staan. De voetbalbond wacht eerst de uitkomsten van een onderzoek naar de besluitvorming binnen de betaaldvoetbaltak af.

Dat is de uitkomst van de algemene vergadering betaald voetbal (AVBV) die dinsdag plaatsvond in Zeist.

"Met het oog op de recente gebeurtenissen in het betaald voetbal wordt veel waarde aan gehecht om te onderzoeken of en hoe de governance en besluitvormingsprocessen beter geregeld kunnen worden", verklaart de KNVB op de website.

In afwachting van de uitkomsten wordt er nog geen nieuwe vijfkoppige rvc en nieuwe directeur betaald voetbal aangesteld en ligt de leiding van de KNVB bij directeur-bestuurder Jean-Paul Decossaux. Gijs de Jong, de beoogde directeur betaald voetbal, blijft voorlopig in de wachtkamer.

Operationeel-directeur De Jong was de gedroomde opvolger van Bert van Oostveen bij de KNVB, maar zijn aanstelling werd geblokkeerd door de profclubs en laat nu nog langer op zich wachten. "Wij vinden het nog steeds jammer dat De Jong niet aan de slag kan, maar we begrijpen het wel. Laat eerst nu maar duidelijk worden hoe de KNVB eruit gaat zien."

Dat was vorige maand het advies van een selectiecommissie, die zich buigt over de samenstelling van de nieuwe rvc, en werd dinsdag overgenomen door de AVBV.

Voorjaarsvergadering

Erik Mulder (namens de Eredivisie) en Simon Kelder (namens de Eerste Divisie) vormen daardoor tot de voorjaarsvergadering van 2017 samen de rvc van de KNVB, nadat de afgelopen maanden voorzitter Johan Lokhorst, Ger Vermeulen, Johan de Kock en Henk Kivits opstapten.

"Zoals het er nu uitziet, dan blijft de rvc uit vijf leden, inclusief een voorzitter bestaan", vertelde Decossaux. "Het streven is om de andere commissarissen in de volgende vergadering van volgend jaar mei te benoemen."

De selectiecommissie bestaat uit Wim Biesterveld (FC Volendam), Luuc Eisenga (sc Heerenveen), Arie van Eijden (Almere City FC) en Jeroen Slop (Ajax).