Trainer Phillip Cocu heeft middenvelder Ramon Lundqvist definitief overgeheveld naar het eerste elftal van PSV.

De 19-jarige Zweed werd dit seizoen al regelmatig opgenomen in de selectie van de hoofdmacht, maar speelt zijn wedstrijden normaal gesproken bij Jong PSV.

Cocu vindt dat Lundqvist de definitieve stap naar het eerste elftal zelf heeft afgedwongen. "Hij heeft over een langere periode laten zien dat hij klaar is voor de volgende stap. Daar hebben we hem nu voor beloond", zegt de coach op de website van de Eindhovenaren.

Lundqvist begon bij PSV in de B1 nadat hij op 16-jarige leeftijd werd overgenomen van Kalmar FF. De jeugdinternational van Zweden maakte op 10 september tegen NEC (0-4 winst) zijn Eredivisiedebuut.

Champions League

Vorige week speelde Lundqvist zijn eerste wedstrijd in de Champions League. De middenvelder kwam tegen Atletico Madrid (2-0 verlies) tien minuten voor tijd het veld in als vervanger van Davy Pröpper.

Lundqvist is in zijn nopjes met het feit dat hij nu definitief deel uitmaakt van de A-selectie. "Het is de volgende stap in mijn loopbaan. Hier heb ik sinds mijn komst naar PSV voor gewerkt."

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie