De droomtransfer van ASV De Dijk-spits Dennis Kaars naar Sparta is voorlopig stukgelopen op een bedrag van 5.000 euro. De Rotterdammers wilden niet voldoen aan de vraagprijs van de Amsterdamse amateurclub.

"Wij wilden in eerste instantie 15.000 euro voor Kaars hebben en zijn gezakt naar 10.000, terwijl Sparta maar 5.000 wilde betalen", vertelt De Dijk-voorzitter Ton Langelaar tegen Het Amsterdamsche Voetbal.

Kaars scoorde dit seizoen in de Derde Divisie al 23 keer in vijftien wedstrijden en dwong met zijn goede spel een stage af bij de Eredivisionist. De 28-jarige aanvaller mocht meetrainen en speelde ook mee in een oefenduel met het Belgische Westerloo.

Hoewel hij een goede indruk maakte op trainer Alex Pastoor, slaagden beide clubs er tot ongenoegen van De Dijk-preses Langelaar niet in overeenstemming te bereiken. "Ik heb respect voor Sparta, maar ze moeten ook respect voor De Dijk hebben."

"Het bestuur moet de belangen van de club vertegenwoordigen en dat betekent dat wij Kaars niet zomaar laten gaan. Als we hem kwijtraken, worden we er namelijk niet sterker op. We waren al behoorlijk gezakt in de vraagprijs en we hebben zeker niet overvraagd."

Spel

Volgens Sparta gaat het om een principekwestie. De Rotterdammers willen eigenlijk alleen transfervrije spelers halen, maar boden uiteindelijk toch 5.000 euro en een oefenwedstrijd bij De Dijk. Dat was echter niet genoeg voor Langelaar. "Ik heb ze ook verteld dat we een vervanger voor Kaars moeten halen en dat dat ook geld kost."

Sparta lijkt door de stukgelopen onderhandeling definitief afgehaakt, maar Langelaar heeft nog altijd goede hoop. "Ze hebben tot eind januari 2017 de tijd om alsnog op onze voorwaarden in te gaan. Ik gun het Dennis van harte, maar we moeten ook aan De Dijk denken."

Kaars zelf baalt van de situatie en heeft zijn droomtransfer nog niet uit zijn hoofd gezet. "Het is te hopen dat dit allemaal bij het spel hoort", zegt de Noord-Hollander tegen het AD. "Want ik wil natuurlijk niets liever dan naar Sparta."

Bekijk de stand, de uitslagen en het programma in de Eredivisie