Luis Enrique noemt het gelijkspel van FC Barcelona zondag tegen Real Sociedad "de slechtste wedstrijd onder mijn leiding". Volgende week ontvangt Barça koploper en aartsrivaal Real Madrid in de eerste Clasico van het seizoen.

FC Barcelona kwam goed weg met een 1-1 gelijkspel in San Sebastian. Een treffer van de Basken werd ten onrechte afgekeurd wegens vermeend buitenspel en tweemaal voorkwam het aluminium een tegentreffer voor Barcelona.

"Dit is de eerste keer dat een team volledig over ons heen liep sinds ik de coach ben", zei Enrique, die in 2014 hoofdtrainer werd in Camp Nou. "Het resultaat is erg goed voor ons, want de tegenstander was superieur."

Voor het eerst dit seizoen had Barcelona minder balbezit dan de tegenstander: 47,7 procent. "De meeste teams proberen een resultaat te behalen tegen ons door goed te verdedigen. Maar Sociedad speelde gewoon een erg goede wedstrijd. Ze hadden de zege verdiend", aldus Enrique op de persconferentie na de wedstrijd.

Sociedad staat op de vijfde plaats in de Primera Division, met vier punten achterstand op de Catalanen.

Clasico

Zaterdag speelt Barcelona thuis tegen Real Madrid, dat na dertien duels een voorsprong van zes punten heeft. "Ik weet zeker dat we een ander Barcelona gaan zien in de Clasico", stelde Enrique.

Over de titelstrijd maakt de coach zich nog geen zorgen. "We hebben dertien speelrondes achter de rug. Je kunt ons als de kampioen van de laatste twee jaar niet uitvlakken. Er is nog een lange weg te gaan."

Bekijk de stand, de uitslagen en het programma in de Primera Division