Everton-manager Ronald Koeman gaf zondag na de 1-0 nederlaag bij zijn vorige club Southampton toe dat hij bezorgd is over het spel van zijn worstelende elftal.

"Ik maak me geen zorgen over de resultaten, ik maak me zorgen over wat ik zie op het veld", aldus Koeman na het duel in het St. Mary's Stadium tegen Sky Sports.

Everton begon sterk aan het eerste Premier League-seizoen onder de Nederlandse trainer met dertien punten uit de eerste vijf wedstrijden, maar sindsdien hebben de 'Toffees' in acht duels slechts zes punten gepakt. De club uit Liverpool is daardoor afgezakt naar de zevende plaats.

"Ik maak me vooral zorgen over hoe we aan wedstrijden beginnen en dat we moeite hebben om goed in de organisatie te staan", zei Koeman, die zag dat zijn ploeg tegen Southampton al na 41 seconden op achterstand kwam door een treffer van Charlie Austin.

"Vorige week hadden we ook al een wakeup-call door hoe we in de eerste helft speelden tegen Swansea City (1-1, red.) en nu kregen we binnen een minuut een doelpunt tegen terwijl wij de aftrap hadden. Het is ongelooflijk."

"Die slechte start maakte het erg lastig voor ons. De hele eerste helft was niet goed. We hadden wat problemen met hun spitsen en dat is vreemd, want we weten hoe zij spelen."

Teleurstellend

Koeman kende zo een vervelende terugkeer bij Southampton, de ploeg die hij in de afgelopen twee seizoen naar respectievelijk de zevende en de zesde plaats in de Premier League leidde.

"Het was leuk om weer wat mensen van Southampton terug te zien, maar het resultaat is niet goed", zei de oud-trainer van Ajax, PSV en Feyenoord.

"Ik heb heel goede herinneringen bij Southampton, maar het is heel teleurstellend om hier te verliezen."

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Premier League