Sebastien Haller kreeg afgelopen zomer aanbiedingen van diverse clubs, maar besloot bij FC Utrecht te blijven. De spits zegt alleen te willen vertrekken uit de Domstad als het goede gevoel er is.

"Natuurlijk gaat mijn naam weer veel in de media opduiken in de komende transferperiode", zegt de Fransman in gesprek met NUsport. "Maar dat hoort erbij, dat is het spelletje."

De 22-jarige aanvaller heeft geen moeite met speculaties in de pers. "Ik zie het als een compliment dat mijn naam aan verschillende clubs gelinkt wordt. Het klopt lang niet allemaal. Behalve de club, mijn zaakwaarnemer en ik weet niemand wat ik ga doen."

Haller kwam in de winterstop van het seizoen 2014/2015 naar Utrecht. Hij beschouwt de club als een goede tussenstap in zijn carrière en ziet geen reden om overhaast te vertrekken.

"Bij mijn komst wist ik dat ik mijn tijd wilde nemen bij deze club. Wanneer het moment daar is om een stap hogerop te gaan, zullen we met clubs gaan praten. Maar dat zal in goed overleg met FC Utrecht gebeuren."

Clubs als Southampton, Sporting Lissabon en AS Monaco werden gelinkt aan Haller. "Maar ik had nergens het goede gevoel. Er waren inderdaad wat gesprekken, maar ik ben vooralsnog op mijn plek en vertrek pas als ik zeker weet dat ik de juiste keuze maak."

Inbraak

De Fransman scoorde zondag na een wekenlange doelpuntendroogte twee keer tegen Feyenoord (3-3). Reden om weer eens te kunnen lachen, nadat hij drie weken geleden werd opgeschrikt door een inbraak bij hem thuis.

"De veiligheid van mijn zwangere vrouw gaat boven alles. Zij voelde zich thuis niet meer veilig en we hebben toen meteen besloten om te verhuizen."

"Het is helaas een van de nadelen van het bestaan als voetballer", vervolgt Haller. "Mensen denken dat we miljoenen verdienen. Ik vind het walgelijk dat er zo over alle voetballers gedacht wordt."

"Er zijn veel dierbare spullen meegenomen, maar ik moet mentaal sterk genoeg zijn om hier samen met mijn vrouw overheen te komen."

Haller is dit seizoen in de Eredivisie goed voor zeven treffers, waarmee hij gedeeld zesde staat op de topscorerslijst.

Bekijk het programma, de stand en de uitslagen in de Eredivisie