Robbin Ruiter heeft een gebroken sleutelbeen en een hersenschudding overgehouden aan zijn lelijke val in de wedstrijd tussen FC Utrecht en Feyenoord (3-3). De doelman is in elk geval tot de winterstop niet inzetbaar.

Ruiter (29) kwam zondagmiddag verkeerd terecht toen hij een hoge bal ving en daarbij over Feyenoord-spits Nicolai Jörgensen viel. De keeper van FC Utrecht bleef roerloos op de grond liggen en moest per brancard van het veld gedragen worden.

"Naar omstandigheden gaat het goed. Ik ben wel een deel van de avond kwijt in mijn geheugen. Ik heb het teruggezien en het had allemaal erger gekund", zegt Ruiter tegen RTV Utrecht.

Door de lange blessurebehandeling van Ruiter werden er negen minuten blessuretijd bijgetrokken in De Galgenwaard. In de laatste minuut van de extra tijd kopte Feyenoorder Michiel Kramer de gelijkmaker achter de ingevallen doelman David Jensen.

Ruiter mist in elk geval de wedstrijden tegen ADO Den Haag (uit), Heracles Almelo (thuis) en Roda JC (uit). FC Utrecht staat momenteel zevende in de Eredivsie.

Bekijk de stand, uitslagen en het programma in de Eredivisie