Dani Alves heeft zondag in de wedstrijd tussen Genoa en Juventus (3-1) zijn kuitbeen gebroken. De Braziliaanse rechtsback is vier maanden uitgeschakeld.

In de slotfase van het duel kreeg Alves een trap tegen zijn been van Lucas Ocampos, die probeerde de bal weg te schieten. Omdat Juventus al driemaal gewisseld had, moest de landskampioen de wedstrijd met tien man uitspelen.

De 33-jarige Alves is bezig aan zijn eerste seizoen bij Juventus. De Braziliaan kwam afgelopen zomer over van FC Barcelona, waar hij acht jaar lang speelde.

Eerder in de wedstrijd was Leonardo Bonucci al uitgevallen met een blessure aan het bovenbeen. Uit onderzoek bleek maandag dat de verdediger twee maanden uit de roulatie is.

Allegri

Juventus slikte zondag in het eerste half uur drie tegentreffers en speelde daarna een verloren wedstrijd.

"Het was een slechte dag", zegt Juventus-trainer Massimiliano Allegri op de website van zijn club. "Dit is onze derde nederlaag van het seizoen en ze kwamen allemaal nadat we een wedstrijd in de Champions League speelden."

"We mogen niet ontspannen of er te makkelijk over denken. Deze nederlaag leert ons dat de weg naar het kampioenschap nog lang is."

"Het heeft geen zin om over individuele spelers te praten, we zijn met zijn allen verantwoordelijk", stelt Allegri. "Dit is een aardige dreun, hopelijk heeft deze nederlaag een goed effect voor de rest van het seizoen."

Ondanks de nederlaag van zondag is Juventus nog altijd koploper in de Serie A. Na veertien duels heeft de ploeg uit Turijn vier punten voorsprong op AS Roma.

Bekijk de stand, het programma en de uitslagen in de Serie A