Trainer Giovanni van Bronckhorst was zondag niet te spreken over de manier waarop Feyenoord drie tegentreffers incasseerde tegen FC Utrecht. Wel was de coach tevreden over het karakter dat zijn ploeg toonde.

“Hoe we de 2-1 en 3-1 weggeven, dat kan niet”, aldus Van Bronckhorst. “Eigenlijk hebben we twee goals cadeau gedaan.”

Feyenoord keek vlak voor blessuretijd tegen een achterstand van 3-1 aan. Door goals van Nicolai Jörgensen en Michiel Kramer in de extra tijd trokken de Rotterdammers alsnog een punt over de streep.

“We zaten totaal niet in de wedstrijd. Pas na de 3-1 zag je het team opstaan. We hebben karakter getoond en dat gaf ons het laatste zetje, waardoor we toch nog gelijk konden maken”, legt Van Bronckhorst uit.

“Maar dit is niet de wijze waarop wij wedstrijden moeten ingaan. We staan nog steeds waar we willen staan, bovenaan, maar het zal echt beter moeten."

Schandalig

Ook aanvoerder Dirk Kuijt vindt de manier waarop Feyenoord de doelpunten weggaf onbegrijpelijk. “Schandalig”, noemde hij het voor de camera van FOX Sports. “Het heeft te maken met de concentratie. Aan drie goals moet je genoeg hebben om te winnen van FC Utrecht. Daar ben ik een beetje boos over.”

"Vorig jaar wonnen we drie keer van FC Utrecht. We hebben Utrecht in de bekerfinale op dezelfde manier bestreden. We stonden organisatorisch niet goed in de eerste helft, maar de tegendoelpunten wijt ik aan concentratie."

Kuijt, die zelf tekende voor de snelle gelijkmaker na de vroege voorsprong van FC Utrecht, roemt de veerkracht van Feyenoord. "Ook als we 3-1 achterstaan, geven we niet op. Maar als je doelpunten zo weggeeft, win je geen wedstrijden."

Goudhaantje

Net als tegen NEC was Michiel Kramer tegen Utrecht als invaller het goudhaantje bij Feyenoord. De aanvaller van de Rotterdammers kwam in de negentigste minuut binnen de lijnen en scoorde in de 99e minuut de 3-3.

"Ik had verwacht dat ik eerder dan de negentigste minuut gebracht zou worden, maar als de trainer me dan pas nodig denkt te hebben heb ik daar niks over te zeggen", zei Kramer na afloop van de wedstrijd.

De koploper heeft het de laatste wedstrijden lastiger dan aan het begin van het seizoen, ziet ook Kramer. "We spelen veel wedstrijden en zijn vaak onderweg. Dat gaat hoe je het wendt of keert in de benen zitten, maar dat mag geen excuus zijn."

"Tegen Utrecht had het echter niet met vermoeidheid te maken, we speelden een slechte wedstrijd. We mogen blij zijn met een punt", concludeerde de aanvaller.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie.