Feyenoord heeft zondag op bezoek bij FC Utrecht ternauwernood een punt gepakt. Michiel Kramer kopte in de negende minuut van de blessuretijd de 3-3 op het scorebord.

Lange tijd leek Feyenoord na tien jaar weer eens te gaan verliezen in De Galgenwaard. Na een 1-1 ruststand, door goals van Dirk Kuijt en Sébastien Haller, kwam FC Utrecht aan het begin van de tweede helft met 2-1 voor via Giovanni Troupée.

In de 84e minuut leek Haller voor de beslissing te zorgen (3-1), maar door goals van Nicolai Jörgensen en Kramer werd het toch nog 3-3. Arbiter Serdar Gözübüyük trok negen minuten blessuretijd bij omdat FC Utrecht-doelman Robbin Ruiter hard geraakt werd en lang verzorgd moest worden.

Eerder op de dag won Ajax met 0-1 bij sc Heerenveen, waardoor de Amsterdammers nu hetzelfde aantal punten (33) hebben als Feyenoord. Het doelsaldo van de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst is wel beter (+24 om +21) en dus is Feyenoord nog altijd koploper. Nummer drie PSV heeft 29 punten.

Bliksemstart

De wedstrijd tussen FC Utrecht en Feyenoord kende zondag een spectaculaire start. Na amper twee minuten kreeg Haller de bal door het midden aangespeeld. De Fransman had een vrije doortocht en schoof de bal beheerst achter keeper Brad Jones (1-0).

Het antwoord van Feyenoord liet niet lang op zich wachten. Terwijl de fans van de thuisploeg het openingsdoelpunt nog vierden, schoot Kuijt in de vierde minuut na een gekeerd schot van Jörgensen de rebound binnen (1-1).

Na de twee vroege doelpunten keerde de rust enigszins terug in De Galgenwaard. Feyenoord gunde de thuisploeg het balbezit en gokte op de counter. Gevaarlijk werden de bezoekers nauwelijks. Namens FC Utrecht schoten Haller en Nacer Barazite naast.

Overwicht

In de tweede helft kwam FC Utrecht wederom snel tot scoren. Na slordig balverlies van Eljero Elia, die een ongelukkige wedstrijd speelde, kon Sofyan Amrabat vrij uithalen. Jones wist dat schot nog te pareren, maar bij de rebound reageerde de Utrechtse rechtsback Troupée sneller dan Miquel Nelom: 2-1.

Tegenvaller voor FC Utrecht was dat Ruiter na zeventig minuten gewisseld moest worden. De doelman kwam ongelukkig op zijn hoofd terecht en was enige tijd buiten bewustzijn. Na een lange behandeling ging hij per brancard van het veld. De Deense keeper David Jensen kwam als vervanger in het veld.

Jensen had aanvankelijk niet veel te doen. Uit een snelle counter was het FC Utrecht dat de 3-1 maakte en daarmee de wedstrijd leek te beslissen. Haller schoot de bal vanaf de rand van het strafschopgebied binnen, nadat Jones nog wel een antwoord had op een poging van Yassin Ayoub.

De 3-2 van Jörgensen, in de negentigste minuut, maakte het weer spannend. Met invaller Kramer hoopte Feyenoord op meer, ook vanwege de liefst negen minuten blessuretijd. Bij de laatste hoekschop van de wedstrijd in de slotseconden ging Jones mee naar voren, maar was het Kramer die zijn ploeg met een kopbal behoedde voor een nederlaag. Zijn gelijkmaker zorgde ervoor dat de Rotterdammers de koploper blijven in de Eredivisie.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie