Franck Ribéry heeft zijn contract bij Bayern München met één seizoen verlengd en ligt nu vast tot medio 2018. De verbintenis van de Fransman liep na dit seizoen af.

Voorzitter Karl-Heinz Rummenigge zegt blij te zijn dat Ribéry langer aan de club verbonden blijft. Volgens Rummenigge is de 33-jarige vleugelspeler zowel een sleutelspeler als een speler die het publiek vermaakt.  

"Hij heeft zes Duitse titels, vijf bekerzeges en hij heeft de Champions League gewonnen; de grootste successen die Bayern de laatste tijd heeft behaald zijn voor een groot deel aan de naam Ribéry verbonden", aldus Rummenigge.

De aanvaller zelf verklaart op de clubsite dat Bayern en de stad zijn thuis zijn geworden. "Ik kijk ernaar uit om nog meer mooie momenten te beleven met de fans. Ik wil de komende anderhalf jaar deel uitmaken van het succes", aldus Ribéry.

333 wedstrijden

Ribéry is voor het tiende achtereenvolgende seizoen actief bij Bayern, dat hem in 2007 overnam van Olympique Marseille. Hij speelde tot nu toe 333 duels voor de club en was daarin goed voor 108 doelpunten en 164 assists.

Zaterdag won Bayern met zowel Ribéry als Arjen Robben als invaller met 2-1 van Bayer Leverkusen. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti geeft na twaalf duels drie punten toe op koploper RB Leipzig in de Bundesliga.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Bundesliga