Leroy Fer denkt dat de 5-4 overwinning van Swansea City tegen Crystal Palace van zaterdag voor een grote ommekeer kan zorgen. Swansea verliet dankzij de zege de laatste plaats in de Premier League, die nu wordt bezet door Sunderland.

De ploeg van de nieuwe trainer Bob Bradley boog in het Liberty Stadium een 0-1 achterstand om tot een 3-1 voorsprong, mede door twee treffers van Fer, om vervolgens weer met 3-4 achter te komen.

Fernando Llorente zorgde in blessuretijd met twee goals alsnog voor de spectaculaire zege van de 'Swans'. "Dit resultaat is een gigantische opsteker voor ons na een waanzinnige wedstrijd", zegt Fer op de website van de club.

"Soms heb je iets bizars nodig om het momentum te veranderen. Het was vrij dramatisch voor ons toen we met 3-4 achter kwamen. Maar het belangrijkste is dat we karakter getoond hebben."

Drie punten

Vorige week leek Swansea tegen Everton de winst te pakken, maar door een treffer van Seamus Coleman in de laatste minuut lieten Fer en zijn ploeggenoten twee punten liggen.

"Dat voelde als een soort hartaanval. Deze week bleven we erin geloven en de fans hebben ons ook erg geholpen om te blijven knokken", zegt de oud-Feyenoorder.

De 26-jarige Fer is nu clubtopscorer bij Swansea met zes goals, een meer dan IJslands international Gylfi Sigurdsson. De club pakte negen punten in dertien wedstrijden.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Premier League