Wereldkampioen Duitsland neemt het komende zomer tijdens de Confederations Cup op tegen Chili, de kampioen van Zuid-Amerika. Dat is zaterdag bij de loting in Kazan bepaald.

Groep A bestaat uit gastland Rusland, Portugal, Mexico en Nieuw-Zeeland. Duitsland en Chili nemen het in Groep B op tegen Australië en de winnaar van de Africa Cup in februari volgend jaar.

De openingswedstrijd in Sint-Petersburg zal gaan tussen Rusland en Nieuw-Zeeland. Op de Confederations Cup spelen de kampioenen van de verschillende continenten, wereldkampioen Duitsland en WK-organisator Rusland tegen elkaar. Het toernooi geldt als voorbereiding op het WK 2018 in Rusland.

De wedstrijden worden gespeeld in Moskou, Kazan, Sint-Petersburg en Sochi. Het toernooi vindt komende zomer plaats tussen 17 juni en 2 juli.

Het wordt de tiende editie van het toernooi. Brazilië wist vier van de negen voorgaande toernooien te winnen, waaronder de laatste drie. Frankrijk sleepte de prijs tweemaal in de wacht. Ook Argentinië, Denemarken en Mexico wonnen het toernooi al eens.