Wayne Rooney zal door de Engelse bond niet worden gestraft voor 'ongepast gedrag'. Twee weken geleden verschenen er foto's van de aanvoerder van Engeland waarin hij onder invloed van alcohol op een bruiloft aanwezig was.

Dat gebeurde een dag na de interland tussen Engeland en Schotland (3-0 zege). De 31-jarige aanvaller van Manchester United bood meteen na het voorval zijn excuses aan. Twee dagen na het feest speelde Engeland een vriendschappelijke wedstrijd tegen Spanje (2-2).

Er werd door de FA een onderzoek ingesteld naar de stapavond van Rooney en enkele ploeggenoten. Volgens de Daily Telegraph is Rooney vanuit 'de hoogste rangen binnen de voetbalbond' verzekerd dat hij niet gestraft zal worden. Hij behoudt zijn aanvoerdersband en de stapavond zal geen invloed hebben op toekomstige selecties voor de nationale ploeg.

Ook enkele andere spelers, onder wie Jordan Henderson en Adam Lallana, werden in het uitgaansleven gezien. Er was geen avondklok ingesteld door bondscoach Gareth Southgate en zijn staf.

De Engelse bond FA besloot na het incident de internationals een stapverbod te geven als ze met de nationale ploeg op pad zijn.

Rooney speelde 119 interlands en is met 53 treffers topscorer aller tijden van zijn land. Zondag neemt de aanvaller het met zijn club Manchester United thuis op tegen West Ham United.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Premier League