Directeur voetbalzaken Marc Overmars heeft moeite met spelers die hun onvrede uiten over gebrek aan speeltijd bij Ajax.

"We geven toe dat het best moeilijk te managen is. In onze tijd hadden we een selectie van achttien spelers en klopten wij één keer per seizoen op de deur van de trainer. Nu is dat tien keer erger. Er wordt gewoon minder in de spiegel gekeken", zegt Overmars zaterdag in een interview met De Telegraaf.

Begin november gaf Nemanja Gudelj aan dat hij het mentaal niet kon opbrengen om op de bank te zitten, waarna de Serviër uit de selectie werd gezet. Anwar El Ghazi speelt al de hele maand voor straf bij Jong Ajax na een hevige woordenwisseling op de training met coach Peter Bosz. 

Beide spelers waren vorig seizoen onder Frank de Boer nog zeker van een basisplaats, maar moeten het dit seizoen doen met een plek op de bank. Datzelfde geldt voor Jairo Riedewald, Kenny Tete, Riechedly Bazoer en Mitchell Dijks.

"Door de meesten is er gevochten voor hun basisplaats, maar er is helaas ook ellende ontstaan", erkent Overmars. "In het geval van de ontevreden spelers zullen we de oplossing zoeken. Er moet ruimte komen en dat zal ook wel gebeuren."

Transfermarkt

Ajax hoopt in de winterse transferperiode niet alleen spelers te verkopen. Overmars laat weten zelf ook op zoek te gaan naar versterkingen. Daarbij zal hij zich, in tegenstelling tot de afgelopen jaren, niet meer snel laten tegenhouden door hoge transfersommen. 

"Als we veel geld moeten betalen voor iemand die we heel graag willen, dan zou dat nu wel kunnen. Dat beleid hebben we bijgesteld omdat de voetbalmarkt in een paar jaar tijd compleet op zijn kop is gezet." 

Als het gaat over nieuwe spelers, dan valt al snel de naam van Klaas-Jan Huntelaar. Ajax toonde afgelopen zomer al interesse in de spits van Schalke 04 en hengelt ook nu weer naar de diensten van de 76-voudig international. 

"Huntelaar is nog steeds interessant", bevestigt Overmars. "Hij is een echte winnaar en zulke jongens hebben we nodig. Ik zeg niet dat we hem gaan halen, maar we houden zijn situatie in de gaten."