Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst verwacht dat hij zondag in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht weer kan beschikken over Karim El Ahmadi.

De Marokkaanse middenvelder ontbrak donderdag in de verloren Europese confrontatie met Manchester United (4-0) vanwege een lichte voetblessure.

"Karim heeft in Rotterdam voor zichzelf getraind met de medische staf'', zei Van Bronckhorst vrijdag op het vliegveld van Manchester, kort voor de terugreis naar Rotterdam. "De verwachting is dat hij zondag kan spelen.''

Eric Botteghin keert in De Galgenwaard ook terug in de ploeg. De Braziliaanse verdediger ontbrak donderdag op Old Trafford vanwege een schorsing. Botteghin werd centraal achterin vervangen door Wessel Dammers, die zijn basisdebuut maakte tegenover Zlatan Ibrahimovic.

Volgens Van Bronckhorst zijn alle spelers fysiek goed uit de wedstrijd met Manchester United gekomen. "Na de wedstrijd waren er geen spelers met grote klachten en vandaag ook niet."

Wisselvallig

Feyenoord is na dertien wedstrijden nog steeds de koploper in de Eredivisie, met twee punten voorsprong op Ajax en zes op PSV. FC Utrecht staat zevende met zeventien punten. De ploeg van Erik ten Hag is al vijf competitiewedstrijden ongeslagen.

"FC Utrecht is een ploeg met veel kwaliteit die wisselvallig presteert. Ik denk dat ze te laag staan voor de kwaliteiten die ze hebben", analyseert Van Bronckhorst.

"Het is een team dat goed in elkaar zit en waar we in het verleden mooie wedstrijden tegen hebben gespeeld, met name in bekerfinale. Na het verlies in Manchester willen we natuurlijk winnen in Utrecht en de koppositie behouden."

FC Utrecht-Feyenoord begint zondag om 16.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük.

Bekijk het programma en stand van de Eredivisie