Ronald Koeman keert zondag voor het eerst sinds zijn vertrek naar Everton terug in het St. Mary's Stadium. De trainer hoopt dat hij goed ontvangen wordt door de fans van Southampton.

"Hopelijk tonen ze respect", zei Koeman vrijdag op zijn persconferentie in aanloop naar het Premier League-duel. "Ik heb daar geen invloed op. Ik kan het begrijpen als niet iedereen dezelfde mening er op nahoudt."

De 53-jarige trainer begon in 2014 aan zijn klus bij Southampton. Ondanks het vertrek van dragende spelers presteerde de Nederlander goed bij zijn debuut als hoofdtrainer in de Premier League. In zijn eerste seizoen eindigde hij als zevende in de competitie en het jaar daarop werd hij zesde.

De Nederlander is blij dat Southampton ook na zijn vertrek naar Everton redelijk presteert onder de nieuwe trainer Claude Puel. Onder leiding van de Fransman staan de 'Saints' momenteel op de elfde plaats.

"Het is een stabiele club in de Premier League. De afgelopen vijf, zes jaar hebben ze echt iets neergezet, ze hebben ook goede managers gehad. Er zijn veel goede spelers vertrokken, maar er werken daar capabele mensen."

Everton 

Koeman benadrukt echter zeker geen spijt te hebben van zijn vertrek. "Ik ben heel blij met mijn keuze voor Everton. Het is een grote club met een grote historie."

"Zo gaat het nu eenmaal in de voetballerij. Coaches en spelers veranderen. Het beste is om vooruit te kijken."

De wedstrijd tussen Southampton en Everton begint zondag om 17.30 uur.

Bekijk het programma, de stand en de uitslagen in de Premier League