Luuk de Jong keert zaterdag in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag terug in de basiself van PSV. Jetro Willems is een twijfelgeval voor het duel in het Philips Stadion.

Woensdag in het Champions League-duel met Atletico Madrid (2-0 verlies) werd De Jong nog gepasseerd door trainer Phillip Cocu.

"Maar morgen gaat De Jong weer spelen", zei Cocu vrijdag op zijn wekelijkse persconferentie op De Herdgang. In Madrid kregen Gaston Pereiro en Steven Bergwijn de voorkeur boven de spits en aanvoerder van PSV, die al bijna twee maanden niet gescoord heeft. Hij zat negentig minuten op de bank.

Willems werd in de rust van de wedstrijd tegen Atletico gewisseld, nadat hij tot twee keer toe een tik tegen zijn hoofd kreeg. Met een dikke bult naast zijn oog bleef hij achter in de kleedkamer. De linksback kon zich ook niet alles herinneren.

"We weten morgen pas of we Willems kunnen inzetten. Er zal morgenvroeg een test gedaan worden", zei Cocu vrijdag. Mocht Willems niet mee kunnen doen dan is Jordy de Wijs de meest logische vervanger. De 21-jarige De Wijs verving hem in de tweede helft in Estadio Vicente Calderon ook al.

Guardado

Joshua Brenet kan ook linksback spelen, maar zal nog weken moeten toekijken vanwege een enkelblessure. Ook Andres Guardado is nog lang niet fit, maar volgens Cocu is de Mexicaan in de topper tegen Ajax, vlak voor de winterstop, mogelijk wel weer inzetbaar.

"Het Champions Leahue-duel met Rostov is voor Guardado niet haalbaar. De wedstrijd tegen Ajax is waarschijnlijker, daar werken we naar toe."

PSV mist tegen ADO Den Haag ook de al langer geblesseerden Jorrit Hendrix en Jürgen Locadia. De Eindhovenaren hopen tegen de nummer elf van de Eredivisie eindelijk weer eens te winnen na twee nederlagen en twee gelijke spelen. De laatste zege dateert van 29 oktober toen Vitesse met 0-2 werd verslagen.

"We zullen op dit moment voor ieder puntje moeten knokken om ervoor te zorgen dat wij in de race blijven voor de titel", zei Cocu, die met PSV zes punten achterstand heeft op koploper Feyenoord.

De wedstrijd tussen PSV en ADO begint zaterdag om 19.45 uur en staat onder leiding van arbiter Björn Kuipers.