Wessel Dammers kende tegen Manchester United qua uitslag (4-0) geen goed basisdebuut bij Feyenoord, maar de verdediger is wel trots dat hij op Old Trafford tegenover Zlatan Ibrahimovic stond.

"Het was fantastisch om tegen Zlatan te spelen. Hij is een absolute ster en dus was het mooi dat ik het tegen hem op mocht nemen", aldus de 21-jarige Dammers tegen FOX Sports.

Vorig seizoen werd Dammers nog uitgeleend aan SC Cambuur, omdat hij in De Kuip niet aan spelen toekwam. Tot donderdagavond maakte hij ook dit seizoen nog geen minuten en dus was de stap groot om ineens het Europa League-duel met United te moeten spelen.

"Ik was ook een beetje nerveus, maar uiteindelijk was het gewoon een wedstrijd als alle andere duels. Alles was alleen wat groter. En natuurlijk is het ook wel een jongensdroom om hier mijn basisdebuut te mogen maken."

Discussie

Dammers, die alleen in 2014 als invaller tegen Standard Luik eerder in de Rotterdamse hoofdmacht speelde, kreeg de kans van trainer Giovanni van Bronckhorst omdat Sven van Beek en Terence Kongolo geblesseerd zijn en Eric Botteghin een schorsing uitzat.

"Ik wist dat we drie centrale verdedigers misten. Er was wat discussie of Renato Tapia of ik op die plek zou spelen. Woensdag hoorde ik dat ik zou starten. En ondanks dat het resultaat teleurstellend was, is het een bijzondere avond geworden voor me."

Door de nederlaag zakte Feyenoord naar de derde plaats in groep A. De ploeg van Van Bronckhorst moet over twee weken met twee doelpunten verschil winnen van Fenerbahçe om door te gaan. Bij een kleinere overwinning moet United verliezen van Zorya Luhansk, anders is Feyenoord uitgeschakeld.

Bekijk de uitslagen, het programma en de standen in de Europa League