De Oranjevrouwen hebben donderdagavond in Leuven een oefeninterland tegen België met 3-2 verloren.

De ploeg van bondscoach Arjan van der Laan kwam in de Belgische stad twee keer op voorsprong, maar ging in de slotfase alsnog onderuit.

De Belgische aanvoerster Aline Zeler benutte in de laatste minuut een strafschop en bezorgde haar land daarmee de winst: 3-2. Nederland en België treffen elkaar komende zomer opnieuw, dan in de groepsfase van het EK.

Noorwegen en Denemarken zijn de andere tegenstanders van Oranje in de groep A van het EK, dat op 16 juli van start gaat.

Hoekschop

Donderdag kwam Oranje halverwege de eerste helft op voorsprong. Onder druk van Mandy van den Berg tikte een Belgische verdedigster de bal uit een hoekschop in eigen doel.

Kort voor rust kwam de thuisploeg uit een counter op gelijke hoogte. Tessel Middag schoot Nederland aan het begin van de tweede helft weer op voorsprong, waarna Oranje verzuimde de score op te voeren.

De gelijkmaker in de zeventigste minuut was discutabel. Middag leek de bal bij een Belgische hoekschop van de lijn te halen, maar volgens de arbitrage was de bal er overheen.

Kelly Zeeman leidde vlak voor tijd met een overtreding in het strafschopgebied de nederlaag van Oranje in.