Kenny Tete had donderdagavond met een treffer een belangrijk aandeel in de 2-0 zege van Ajax op Panathinaikos en volgens de verdediger was zijn ontlading na het doelpunt een gevolg van opgekropte frustratie.

De 21-jarige Amsterdammer moet dit seizoen achter Joël Veltman genoegen nemen met een reserverol. Dat trainer Peter Bosz niet voor hem kiest, zit Tete niet lekker.

"Het was een uiting van alles. Ik voel me momenteel niet zoals ik me vóór mijn reserverol voelde. Het is een andere wereld", aldus Tete, die geen zin heeft om stennis te maken vanwege het feit dat hij geen basisspeler is.

"Wat kan ik doen? Ik heb het mooiste beroep dat er is. Ik denk dat iedereen mijn baan wel zou willen hebben. Ik blijf gewoon aan de positieve dingen denken en kan alleen maar mijn stinkende best doen."

"Ik wil natuurlijk basisspeler zijn, maar het is helemaal niet aan mij. Het is de keuze van de trainer. Ik doe mijn best en meer kan ik niet doen. Dit was mijn moment. Ik kan geen eisen stellen", beseft de rechtsback.

Aanvoerdersband

Na zijn doelpunt kreeg Tete meer vertrouwen. Hij bood ploeggenoot Donny van de Beek met een fraaie pass een kans op 3-0 en kreeg van captain Lasse Schöne zelfs de aanvoerdersband om zijn arm toen de Deen in de slotfase gewisseld werd.

"Zo zie je maar hoe snel het kan gaan", zegt Tete met een glimlach. De verdediger geeft toe dat hij voorafgaand aan de wedstrijd tegen Panathinaikos niet geheel onbevangen was.

"Natuurlijk wil je in zo'n wedstrijd geen fouten maken. Voordat ik scoorde veroverde ik op een goede manier de bal. Dat is hoe de trainer het wil zien."

Bosz

Trainer Bosz genoot van de vele talenten van Ajax die hij een kans gunde. "Er valt over deze avond heel veel te vertellen. Maar ik ben trots dat zo'n jong team een ervaren ploeg zo heeft bestreden."

Bosz stelde slechts drie spelers op die zich de laatste weken ook tot de eerste keus van zijn ploeg mochten rekenen. Naast Schöne werd Amin Younes in de tweede helft gewisseld. Doelman André Onana speelde wel de hele wedstrijd.

Met basisspelers Van de Beek, Abdelhak Nouri, Matthijs de Ligt, Vaclav Cerny en de ingevallen Pelle Clement en Frenkie de Jong was Ajax veel te sterk voor de huidige nummer twee van de Griekse competitie. De club uit Amsterdam mag zich al voor de laatste speelronde winnaar van poule G noemen.

"Als ik alle wedstrijden bekijk, vind ik dat we terecht groepswinnaar zijn geworden. We hebben nergens de punten gestolen", stelt Bosz na twee overwinningen op Panathinaikos, een zege op Standard Luik en winst en een gelijkspel tegen Celta de Vigo.

Bekijk de uitslagen, het programma en de standen in de Europa League