Steven Gerrard (36) keert definitief niet terug als speler, zo meldt de oud-aanvoerder van Liverpool donderdag. 

Gerrard maakte afgelopen week al bekend dat hij vertrekt bij Los Angeles Galaxy, de Amerikaanse club waar hij vorig jaar aan de slag ging. Daarvoor speelde hij zijn hele carrière voor Liverpool.

De middenvelder stelde toen dat hij "zowel binnen als buiten het veld" verschillende opties heeft. Donderdag zei hij dat hij voor een loopbaan als trainer kiest. Waar Gerrard aan de slag gaat, is nog niet bekend. 

"Ik kijk uit naar de toekomst en heb het gevoel dat ik de sport nog veel te bieden heb, in welke rol dat ook gaat zijn", aldus Gerrard, die eerder deze week een aanbieding van League One-club MK Dons om manager te worden afsloeg. 

"Momenteel heb ik een aantal opties in overweging en zal zeer snel een besluit maken over de volgende fase van mijn loopbaan."

Dankbaar

Gerrard zegt dankbaar te zijn dat hij een mooie loopbaan heeft gehad. "Ik heb een ongelooflijke carrière gehad en ben dankbaar voor elk moment bij Liverpool, het Engels elftal en LA Galaxy. Als tiener heb ik mijn jongensdroom in vervulling laten gaan door het shirt van Liverpool aan te trekken voor mijn debuutwedstrijd in 1998 tegen Blackburn Rovers."

De Engelsman speelde meer dan 700 wedstrijden voor Liverpool en groeide al snel uit tot aanvoerder. Zijn abolute hoogtepunt met de club was het winnen van de Champions League in 2005 na een 3-0 achterstand in de finale tegen AC Milan.

"Ik ben trots op mijn aandeel in de prijzen die we naar Anfield Road hebben gehaald, vooral op die beroemde nacht in Istanbul."

Bevoorrecht

In 1999 debuteerde Gerrard voor het Engelse elftal en ook daar droeg hij de aanvoerdersband. "Ik ben bevoorrecht dat ik 114 interlands voor Engeland heb gespeeld en dat ik aanvoerder van mijn land heb mogen zijn. Elke keer dat ik het shirt van het nationale elftal aantrok, voelde ik me enorm trots."

In totaal kwam Gerrard tot 748 officiële wedstrijden, waarin de hij 212 doelpunten maakte. Behalve de Champions League won hij met Liverpool in 2001 de UEFA Cup, twee keer de FA Cup en drie keer de League Cup.

Een landstitel ontbreekt op het palmares van de middenvelder, al was hij er met Liverpool in 2013/2014 dicht bij. De ploeg eindigde toen als tweede achter Manchester City.