Trainer Giovanni van Bronckhorst gelooft in een goed resultaat van Feyenoord donderdag in de uitwedstrijd tegen Manchester United. 

"Daarvoor zullen we wel top moeten zijn, maar het is zeker mogelijk", zei hij woensdag voor de afsluitende training van zijn ploeg voor het duel in de Europa League op Old Trafford.

Feyenoord verraste het elftal van trainer José Mourinho eerder in De Kuip (1-0). De huidige nummer zes van de Premier League speelde destijds echter niet in de sterkst mogelijke samenstelling.

Mourinho liet eerder woensdag doorschemeren dat hij de tweede krachtmeting met de koploper van de Eredivisie uiterst serieus neemt.

"We hebben nog vier punten nodig om ons te kwalificeren", verwees hij naar de resterende groepsduels van zijn ploeg met Feyenoord en Zorya Luhansk. "Het voelt dus als een soort van knock-outwedstrijd. Als we verliezen liggen we eruit."

Feyenoord en Fenerbahçe hebben na vier speelrondes een voorsprong van een punt op United. De huidige en vorige club van Dirk Kuijt sluiten de groepsfase van de Europa League op 8 december af met een onderling duel in De Kuip.

Brede selectie

Tegenvaller voor Van Bronckhorst is dat hij tegen United geen beroep kan doen op de geblesseerde Karim El Ahmadi en geschorste Eric Botteghin. Ook de al langer geblesseerde Terence Kongolo en Sven van Beek ontbreken nog.

"We missen wat spelers, zeker achterin. Maar we hebben een brede selectie en we kunnen dat opvangen", zei Van Bronckhorst zonder te verklappen of hij Renato Tapia of Wessel Dammers als vervanger voor Botteghin aanwijst.

Marko Vejinovic lijkt een voorname kandidaat om de plaats in te nemen van El Ahmadi, die zondag waarschijnlijk wel weer tegen FC Utrecht kan meedoen.

"Voor de spelers is dit duel een kans zich te meten met de wereldtop", besloot Van Bronckhorst. "Het is een enorme uitdaging om hier goed voor de dag te komen."

De wedstrijd tussen Manchester United en Feyenoord begint donderdagavond om 21.05 uur en staat onder leiding van de Duitse scheidsrechter Manuel Gräfe.

Bekijk het programma, de stand en de uitslagen in de Europa League