Ajax treedt donderdagavond tegen Panathinaikos in ieder geval aan zonder aanvoerder Davy Klaassen en verdediger Davinson Sanchez. Het duo krijgt rust en is door trainer Peter Bosz buiten de selectie gelaten.

Eerder woensdag gaf Bosz op een persconferentie al aan dat Riechedly Bazoer wegens onprofessioneel gedrag niet tot de selectie behoort en dat Hakim Ziyech door ziekte ontbreekt.

Daley Sinkgraven komt door een schorsing ook niet in actie. Jairo Riedewald kampt met een blessure aan zijn knie en verschijnt daardoor eveneens niet aan de aftrap in de Amsterdam Arena.

Aanvaller Amin Younes is wel weer opgenomen in de selectie. De 23-jarige Duitser moest zondag het thuisduel met NEC (5-0 winst) nog missen wegens een blessure. Ook de overige spelers die de afgelopen weken tot de basiself behoorden zijn geselecteerd.

Ten opzichte van de wedstrijd tegen NEC heeft trainer Bosz jongelingen Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Abdelhak Nouri toegevoegd aan de selectie.

Opstelling

Bosz gaf op de persconferentie aan dat hij tegen Panathinaikos zal gaan sleutelen aan de basisformatie waarin Ajax in de laatste weken speelde.

"Er zal een aantal andere spelers spelen. Maar ik wil eerst aan de spelers vertellen wie dat precies zijn. Dat doe ik zo. Ik ga nu dus nog niets zeggen over de opstelling", zei hij.

Het duel tussen Ajax en Panathinaikos begint donderdagavond om 19.00 uur in de Amsterdam Arena en staat onder leiding van de Rus Aleksei Eskov. De Amsterdammers zijn al zeker van de volgende ronde in de Europa League.

Bekijk het programma, de stand en de uitslagen in de Europa League