Riechedly Bazoer ontbreekt donderdag in de selectie van Ajax voor het Europa League-duel met Panathinaikos. De middenvelder is op de vingers getikt vanwege onprofessioneel gedrag.

Bazoer miste afgelopen zondag ook al de wedstrijd tegen NEC omdat hij ziek was. "Hij wilde vervolgens maandag meteen weer met de groep meetrainen", vertelde trainer Peter Bosz woensdag op zijn persconferentie in de aanloop naar het duel in de Arena.

"Maar het leek me beter dat hij eerst apart zou trainen omdat hij ziek is geweest. Dat wilde hij niet", vervolgde Bosz. "En daarom is hij er tegen Panathinaikos niet bij."

"Je moet je professioneel gedragen en als een speler dat niet doet dan is hij er niet bij. Inmiddels heeft Riechedly zijn excuses aangeboden. Vrijdag zal hij er daarom gewoon weer bij zijn op de training."

Ziyech

Naast Bazoer ontbreken Hakim Ziyech en Jaïro Riedewald tegen Panathinaikos. Riedewald heeft last van zijn knie en Ziyech is ziek. "Hakim heeft zich vanmorgen wel op de club gemeld, maar is daarna weer naar huis gedaan. Hij is al twee dagen ziek. Hopelijk is hij er komend weekend tegen sc Heerenveen weer bij."

Bosz kondigde nog meer wijzigingen aan tegen de Griekse club. Hij kan dat ook doen, omdat Ajax aan de leiding gaat in groep G en met tien punten uit vier wedstrijden al zeker is van een plek in de knock-outfase.

"Er zal een aantal andere spelers spelen. Maar ik wil eerst aan de spelers vertellen wie dat precies zijn. Dat doe ik zo. Ik ga nu dus nog niets zeggen over de opstelling."

Bankzitters

Eerder gaf Bosz in de KNVB-bekerwedstrijden tegen Willem II en Kozakken Boys ook al veel bankzitters de kans.

"Beide keren pakte dat goed en uit en wonnen we met ruime cijfers. Aan de andere kant willen we onze manier van spelen er verder in slijpen en dus wil je niet te veel wisselen. Een aantal vaste jongens zal daarom gewoon spelen tegen Panathinaikos."

De wedstrijd tussen Ajax en Panathinaikos begint donderdag om 19.00 uur in de Arena en staat onder leiding van de Russische arbiter Aleksei Eskov.

Bekijk het programma, de stand en de uitslagen in de Europa League