Karim El Ahmadi reist woensdag niet met de selectie van Feyenoord af naar Engeland voor de Europa League-wedstrijd donderdag tegen Manchester United. De middenvelder blijft met een voetblessure in Rotterdam achter.

El Ahmadi (31) miste door een voetblessure eerder al de uitduels met Zorya Luhansk (1-1) en Go Ahead Eagles (1-0 nederlaag). Zondag tegen PEC Zwolle (3-0 zege) maakte de Marokkaans international zijn rentree en tekende hij voor het tweede doelpunt.

"Mijn voet was in die wedstrijd nog niet pijnvrij, maar met pijnstillers is het allemaal goed gekomen", zei El Ahmadi zondag tegen NUsport. 

De controleur kreeg echter opnieuw last van zijn blessure en mist daardoor de wedstrijd op Old Trafford. Ook Eric Botteghin (schorsing) en Terence Kongolo (hamstringblessure) blijven in Rotterdam achter. 

Tapia

Jens Toornstra, die tegen PEC als rechtsbuiten speelde, Marko Vejinovic en Renato Tapia zijn de mogelijke vervangers voor El Ahmadi op het middenveld. De Marokkaans international benadrukte zondag dat de selectie van Feyenoord breed genoeg is om zijn afwezigheid op te vangen.

"Het is fijn dat ik waardering krijg en zelfs geregeld scoor, maar de kracht van dit Feyenoord is juist dat we in de breedte heel sterk zijn. Tonny Vilhena is ook heel belangrijk. Hij verovert veel ballen en speelt met de agressie die we nodig hebben."

"En met bijvoorbeeld Renato Tapia hebben we een goed alternatief. Dat hebben we ook nodig. Zonder een brede selectie word je geen kampioen."

De wedstrijd tussen Manchester United en Feyenoord begint donderdag om 21.05 uur. Feyenoord is bij een zege zeker van een plek in de knockout-fase van de Europa League.

Bekijk de stand, het programma en de uitslagen in de Europa League