Bruce Arena is door de Amerikaanse voetbalbond aangesteld als opvolger van de ontslagen Jürgen Klinsmann. De 65-jarige oefenmeester stond tussen 1998 en 2006 ook al aan het roer bij de nationale ploeg van de Verenigde Staten.

De meest succesvolle Amerikaanse trainer aller tijden treedt op 1 december officieel in dienst en wordt donderdag gepresenteerd, bevestigt bondsvoorzitter Sunil Gulati op de website van US Soccer.

"Toen we de kandidaten doornamen, stond Bruce bovenaan onze lijst", zegt Gulati. "Zijn ervaring in het internationale voetbal, verstand van het doorlopen van een kwalificatieproces voor het WK en bewezen vermogen een succesvol team te bouwen waren doorslaggevend."

​Arena moet de Amerikanen naar het WK van 2018 leiden. Onder Klinsmann beleefde de ploeg een matige start van de beslissende kwalificatiepoule, waardoor kwalificatie momenteel ver weg is. Diens opvolger twijfelt er echter niet aan dat hij alsnog een ticket weet te bemachtigen.

"Ik kijk ernaar uit om met deze sterke groep te werken", aldus de trotse Arena. "Zij beseffen welke uitdaging ze te wachten staat. Als we als een team werken, heb ik er alle vertrouwen in dat we de juiste stappen zetten richting Rusland."

Met een plek in de kwartfinales bij het WK van 2002 in Japan en Zuid-Korea leverde Arena de beste prestatie ooit met 'Team USA', dat in de kwalificatiereeks voor het komende WK in Rusland al verloor van Mexico en Costa Rica.