Tim Krul speelde maandagavond na ruim een jaar blessureleed weer een officiële wedstrijd. De doelman stond negentig minuten onder de lat bij Jong Ajax, dat in de Jupiler League met 2-2 gelijkspeelde tegen Jong FC Utrecht.

"Ik ben blij dat ik na al die tijd weer negentig minuten heb gemaakt. Wedstrijden spelen is toch het mooiste dat er is", zegt Krul op de website van Ajax.

De 28-jarige keeper, die dit seizoen wordt gehuurd van Newcastle United, scheurde in oktober 2015 zijn kruisband af in de interland tussen Nederland en Kazachstan. "Ik heb een heel zwaar jaar gehad, ben alleen maar in de gym geweest."

"Ik heb diep respect voor een jongen als Kevin Strootman, die dit al twee of drie keer heeft meegemaakt", vertelt Krul. "Je wordt er mentaal keihard van, maar ik ben blij dat er licht aan het einde van de tunnel is. En om nu in een stadion te spelen is toch weer mooi."

Samenvatting Jong FC Utrecht - Jong Ajax
Samenvatting Jong FC Utrecht - Jong Ajax

Lekkerder

Hoewel hij tweemaal werd gepasseerd door de beloften van FC Utrecht, genoot de achtvoudig international maandagavond in De Galgenwaard. "Ik denk dat het een leuke wedstrijd was voor de neutrale toeschouwer. Het ging op en neer, veel kansen, maar wel jammer dat ik die tegengoals kreeg."

"Voor mij mocht de wedstrijd nog wel een uur doorgaan, ik voelde me steeds lekkerder. Ik kijk alweer uit naar de wedstrijd van vrijdag, dan hoop ik nog meer stappen te maken."

Vrijdag speelt Jong Ajax in de Jupiler League thuis tegen Telstar. De Europa Leaguewedstrijd van het eerste elftal tegen Panathinaikos donderdagavond komt te vroeg voor Krul.

"Ik moet laten zien dat ik weer volledig fit ben. Het is een hele zware blessure geweest. Dan mis je ritme en scherpte."

"Het duurt toch wat langer dan ik eigenlijk had gehoopt, maar dat is nu eenmaal de werkelijkheid. Ik zit nog steeds in het traject om nog fitter te worden en moet elke dag blijven knallen om die scherpte terug te krijgen."

Onana

Krul werd door Ajax gehaald als opvolger van de naar FC Barcelona vertrokken Jasper Cillessen. In de periode dat Krul nog herstelde van zijn blessure, ontwikkelde de 20-jarige André Onana zich goed in het doel bij Ajax.

"Ik train heel goed met Onana, maar ook met Diederik Boer", stelt Krul. "Onana is heel scherp en goed. Ik baal daar niet van, ik moet er gewoon klaar voor zijn wanneer de trainer me nodig heeft."

''Ik moet nu zoveel mogelijk minuten pakken. Er komen nog zoveel wedstrijden aan. Als de trainer zegt dat hij me nodig heeft, moet ik laten zien wie Tim Krul is. Ik weet wie dat is. Ik moet alleen dat écht goede gevoel nog terugkrijgen. Maar daar ben ik steeds dichterbij."