Zlatan Ibrahimovic wordt door de Zweedse voetbalbond (SvFF) geëerd met een eigen standbeeld. De 35-jarige spits van Manchester United werd maandagavond voor de elfde keer uitgeroepen tot Voetballer van het Jaar in Zweden.

Het 2,7 meter hoge standbeeld komt naast de Friends Arena in Solna te staan. Tijdens de eerste wedstrijd in dat stadion in 2012 scoorde Ibrahimovic vier doelpunten tegen Engeland (4-2), waaronder een spectaculaire omhaal.

De prijs van Voetballer van het Jaar werd sinds 1946 door geen enkele andere speler vaker dan tweemaal gewonnen. Ibrahimovic kreeg de prijs tien keer op rij en elf keer in totaal.

"Het voelt onwerkelijk", zei Ibrahimovic maandagavond toen hij zijn prijs in ontvangst nam. "Velen zullen denken 'Waarom hij?', maar ik heb er vijftien jaar lang bij de nationale ploeg en twintig jaar op clubniveau keihard voor gewerkt. Ik voel de waardering daar voor."

Standbeeld

Ibrahimovic is dan ook trots dat zijn prestaties voor Zweden worden bekroond met een sculptuur. "Meestal krijg je een standbeeld als je overleden bent. Maar ik ben nog in leven. Als ik ooit sterf, zal dit standbeeld voor altijd voortleven."

Na 114 interlands en 62 doelpunten beëindigde de spits na het EK in Frankrijk afgelopen zomer zijn interlandcarrière.

In de Friends Arena wordt dit seizoen de finale van de Europa League gespeeld.

Ibrahimovic speelt met zijn club Manchester United donderdag in de Europa League tegen Feyenoord. Het duel op Old Trafford begint om 21.05 uur.