Real Madrid maakte afgelopen weekend indruk tegen Atletico Madrid (0-3), maar dat biedt volgens coach Zinedine Zidane geen garanties voor het duel in de Champions League met Sporting Lissabon op dinsdag.

Real heeft aan een punt voldoende om zich te plaatsen voor de volgende ronde van het miljoenenbal. Met dat resultaat liggen de Portugezen er bovendien uit.

"We gaan er alles aan doen om te winnen", zei Zidane maandag op de persconferentie. "De winst op Atletico betekent dan niets. Het gaat erom dat we goed beginnen en dat we hier met een resultaat weggaan."

Of aanvoerder Sergio Ramos en Karim Benzema starten, wilde de Fransman nog niet zeggen. Wel zijn beide spelers inmiddels hersteld van blessures. 

Blessuretijd

In de thuiswedstrijd tegen Sporting had Real alle moeite met de Portugese tegenstander. 'De Koninklijke' trok de wedstrijd pas in blessuretijd naar zich toe (2-1).

"Het zal ongetwijfeld eenzelfde type wedstrijd worden. Sporting zal ons problemen geven. Teams die tegen Real Madrid spelen, geven altijd net wat meer. Dat is logisch", aldus Zidane.

De wedstrijd tussen Sporting en Real begint dinsdagavond om 20.45 uur. Het andere duel in de groep gaat tussen Borussia Dortmund en Legia Warschau.

Bekijk het programma en de standen in de Champions League

Sporting Lissabon-Real Madrid wordt dinsdag om 20.45 uur uitgezonden op NU.nl, NUsport.nl en Veronica. De uitzending begint om 20.00 uur.