Het eerste elftal van Feyenoord krijgt vanaf het seizoen 2018/2019 de beschikking over een nieuw trainingscomplex, dat op een nieuwe accommodatie gebouwd wordt.

Het ontwerp van het gebouw, dat moet verrijzen op het voormalige terrein van VV Hillesluis, bevindt zich volgens algemeen directeur Eric Gudde en projectmanager Alain Kooiman in de afrondende fase.

Op het nieuwe complex krijgt de A-selectie beschikking over twee velden, een warming-upstrook van kunstgras en een apart keepersveld. Alleen spelers en staf krijgen toegang tot het hoofdgebouw.

Het eerste elftal traint nu op Sportpark Varkenoord, op een steenworp van stadion De Kuip.

Topsportklimaat

De komst van een nieuw complex is een langgekoesterde wens van de club, zegt Gudde op de website van de koploper van de Eredivisie.

"Als je wilt presteren, heb je een topsportklimaat nodig. Zo’n topsportklimaat zit voor een deel in de faciliteiten en voor een deel in de mindset van de mensen."

"Als je ziet dat er momenteel ruimtegebrek is in het stadion om de gewenste fysieke en medische programma’s uit te voeren, de kantoorruimte voor de staf krap begint te worden en de spelers van het eerste elftal op dit moment ook een vierbaansweg moeten oversteken om op het trainingsveld te komen, kun je niet zeggen dat onze faciliteiten op dit moment op topsportniveau zijn."

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie