Joshua Brenet staat twee tot drie weken aan de kant. De verdediger van PSV heeft zaterdag in het competitieduel met Willem II (0-0) een beschadiging aan zijn enkelbanden opgelopen.

De kersverse international raakte na een uur spelen geblesseerd en werd gewisseld voor Jetro Willems. Gevreesd werd voor een ernstige blessure, maar uit onderzoek bleek maandag dat de schade relatief meevalt.

Brenet, die op krukken het stadion van Willem II verliet, hoeft niet onder het mes. De vleugelverdediger zal op trainingscomplex De Herdgang aan zijn herstel werken.

De verdediger maakte vorige week als invaller tegen België zijn debuut in Oranje en stond een paar dagen later in de basis tegen Luxemburg.

Brenet had zich ten koste van Willems in de basis van de landskampioen geknokt. Door de blessure lijkt Willems op een nieuwe kans van coach Phillip Cocu te kunnen rekenen.

Champions League

PSV speelt woensdagavond in de Champions League tegen Atletico Madrid. Daarna volgen de competitiewedstrijden tegen ADO Den Haag (26 november) en Roda JC (3 december).

Brenet lijkt ook het duel in de Champions League met FK Rostov (6 december) en de Eredivisiewedstrijd tegen Go Ahead Eagles (10 december) te moeten missen. Mogelijk is hij er op 18 december in de topper tegen Ajax weer bij.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie