Robin van Persie kan zijn geluk niet op nadat hij zondagavond Fenerbahçe met twee treffers hoogstpersoonlijk aan een zege op aartsrivaal en stadgenoot Galatasaray hielp.

"Scoren in de derby, dat is een droom die uitkomt", zegt Van Persie in de Turkse pers.

"Ik voel me echt geweldig. Vandaag scoorde ik twee keer, maar het belangrijkste is dat we winnen. Je kon aan mijn uitbundigheid bij het juichen zien hoezeer ik deze wedstrijd wilde winnen."

De 33-jarige Rotterdammer was ook onder de indruk van de sfeer in het stadion in Istanbul. "Ik heb nog nooit zo’n sfeer meegemaakt, het was echt heel bijzonder."

"We hebben een geweldig team en een uitstekende technische staf en hebben vanavond 25 miljoen Fenerbahçe-supporters gelukkig gemaakt. Het betekent heel veel voor de fans wanneer we Galatasaray verslaan. Deze overwinning was ook zeer zinvol voor de competitie."

Derde plaats

Dankzij de thuisoverwinning passeerde Fenerbahçe zijn rivaal op de ranglijst. De ploeg van trainer Dick Advocaat bezet de derde plaats met 21 punten uit elf duels.

Jan Olde Riekerink heeft met Galatasaray een punt minder en staat vijfde. Besiktas is met 27 punten koploper in de Turkse Süper Lig.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Süper Lig