Tonny Vilhena was zondag diep onder de indruk van het eerbetoon dat het Legioen van Feyenoord voor de wedstrijd tegen PEC Zwolle (3-0 zege) aan hem gaf omdat onlangs zijn moeder is overleden.

"Het was een emotioneel moment voor mij", zei de middenvelder van de Rotterdammers voor de camera van FOX Sports.

Bij de opkomst van de spelers voor de wedstrijd ontstak het publiek in De Kuip duizenden sterretjes. Vilhena had voor het eerst weer een basisplaats na het overlijden van zijn moeder. Tegen Zorya Luhansk en Go Ahead Eagles bleef hij aan de kant.

"Het was een heel mooi gebaar van de supporters. Dat waardeer ik zeker", aldus Vilhena, die vorige week wel de interlands van het Nederlands elftal tegen België en Luxemburg meemaakte. De 21-jarige middenvelder had eigenlijk alweer eerder in actie willen komen.

"Toen ik het slechte nieuws over mijn moeder hoorde, was ik van slag. Maar ik ben liefhebber van het spelletje, dus als het aan mij had gelegen was ik een paar dagen later alweer begonnen. Ik heb veel steun gehad van iedereen binnen en buiten Feyenoord."

Kuijt

Ook Dirk Kuijt liet zich lovend uit over de fans van de koploper van de Eredivisie. "We kregen er allemaal kippenvel van. Mooi dat zoiets kan", vond hij.

De aanvoerder gaf verder aan dat Feyenoord het aanvankelijk lastig had tegen de defensief ingestelde PEC, dat met vijf verdedigers en slechts één aanvaller aan de wedstrijd in Rotterdam begon.

"We zijn geen moment in de problemen geweest, maar het was niet gemakkelijk omdat PEC heel verdedigend speelde. We zijn rustig gebleven en de doelpunten vielen op goede momenten."

Van Bronckhorst

Trainer Giovanni van Bronckhorst erkende dat de overwinning op PEC weliswaar dik verdiend was, maar toch ook een beetje moeizaam tot stand was gekomen. "Ik ben blij met het resultaat. Het was vandaag belangrijk te winnen na twee gelijke spelen en de nederlaag tegen Go Ahead Eagles."

"Gemakkelijk was het niet. Het kostte lang moeite gaten te vinden in de verdediging van PEC. Zo vaak speel je niet tegen een ploeg die het 5-4-1 systeem hanteert. De ruimtes zijn dan erg klein."

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie